Στ. Γκίκας: Τα άμεσα έργα ύδρευσης στα Διαπόντια θα υλοποιηθούν με μέριμνα της ΓΓ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

 


Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα και στο πλαίσιο των εργασίων του 15ου Συνέδριου του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών στη Μήλο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των Εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΝΠ) και των Αυτοδιοικητικών Στελεχών των Διαποντίων Νήσων που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Στην συνάντηση, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, του Διευθυντή του Τμήματος Μελετών της ΓΓΑΝΠ και τεχνικών στελεχών της Γενικής Γραμματείας, οι εκπρόσωποι των Αυτοδιοικητικών Αρχών των Διαποντίων Νήσων, Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών των Ιονίων Νήσων Σπύρος Αργυρός και οι Αντιδήμαρχοι των Διαπόντιων Νήσων Τάσος Κασίμης (Οθωνοί), Τάσος Αργυρός (Ερεικούσα) και Σπύρος Αργυρός (Μαθράκι), ενημέρωσαν για τις επιπτώσεις της λειψυδρίας στα νησιά, τις αρρυθμίες που παρατηρούνται και συζητήθηκαν δράσεις και ενέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν.

Η συζήτηση υπήρξε διεξοδική, αναλύοντας τα δεδομένα για κάθε νησί και εστίασε στην δρομολόγηση των απαραίτητων έργων ενώ γι΄αυτόν τον λόγο, στο αμέσως προσεχές διάστημα, κλιμάκιο της ΓΓΑΝΠ θα επισκεφθεί τα Διαπόντια Νησιά, όπου θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, σχετικά με την συνάντηση, δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία εδώ στη Μήλο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μικρών Νησιών, να εξετάσουμε εκ νέου την κατάσταση στα Διαπόντια – ανά νησί – και να συζητήσουμε τις προσφορότερες, άμεσες λύσεις για την βελτίωση των συνθηκών ύδρευσης. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η τοποθέτηση water kiosks και στα τρία νησιά, αλλαγή κάποιων υδατοδεξαμενών, μετακίνηση κάποιων άλλων, παρεμβάσεις στα δίκτυα, πιθανές νέες γεωτρήσεις, εξέταση δυνατότητας τοποθέτησης μονάδος αφαλάτωσης, κ.α.

Τα αναγκαία έργα τα οποία θα προκριθούν, θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν με μέριμνα της Γενικής μας Γραμματείας. Στο αμέσως προσεχές διάστημα κλιμάκιο της ΓΓΑΝΠ θα επισκεφθεί τα Διαπόντια Νησιά και τότε θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις ανά νησί».

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Οθωνοί - Οτράντο: Δεν τα κατάφερε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Επικοινωνία με τη σελίδα diapontia.gr