Δύο μήνες χωρίς αποκομιδή των σκουπιδιών στα Διαπόντια Νησιά.

Τι απαντούν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Μαθρακίου.

Οι εικόνες από το Μαθράκι και την Ερείκουσα δείχνουν περισσότερο από τις λέξεις το τι συμβαίνει με τα απορρίμματα στα δύο από τα τρία Διαπόντια Νησιά, με τους Οθωνούς να “έπονται” καθώς και το εκεί κοντέινερ εναπόθεσης έχει γεμίσει.

Δύο μήνες περίπου δεν έχει μεταβεί στα νησιά το καράβι που κάνει την αποκομιδή των σκουπιδιών από τα Διαπόντια όπως αναφέρουν οι κάτοικοι εκφράζοντας απογοήτευση και οργή. Σημειώνεται ότι αυτή η περίοδος αφορά το καλοκαίρι, που στα νησιά αυξάνεται ο πληθυσμός είτε με απόδημους είτε με ξένους επισκέπτες.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων εκφράστηκαν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιστικού Αναπτυξιακου Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μαθρακίου να “παρακαλεί την δημοτική αρχή να κοιτάξει λίγο σοβαρά την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας γιατί δεν έχουμε άλλες αντοχές και υπομονή”. Το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στο Μαθράκι και την Ερείκουσα όπου τα κοντέινερ έχουν ξεχειλίσει και έχουν δημιουργηθεί τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών πλησίον αυτών.

Στους Οθωνούς, η κατάσταση καταγράφεται καλύτερη καθώς δεν υπάρχουν σκουπίδια έξω από το κοντέινερ ενώ και η εκεί Κοινότητα, απέστειλε έγγραφο προς το Τμήμα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου με το οποίο ζητά τη μέριμνα “για την άμεση μεταφορά στερεών ογκωδών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από το νησί” διότι το κοντέινερ έχει γεμίσει και πλέον θα τοποθετούνται τα σκουπίδια εκτός αυτού.

Κάτοικοι εκφράζουν απογοήτευση για την κατάσταση και επισημαίνουν τις επικίνδυνες για την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων συνθήκες.


Η απάντηση των Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Μαθρακίου. 

Από την πλευρά του σε μια πρώτη απάντηση ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπ. Νεράντζης δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη σύμβαση ανάδειξης αναδόχου για μεταφορά των κοντέινερ λόγω καθυστέρησης της διαδικασίας. Όπως ανέφερε ο κ. Νεράντζης “τώρα έχει ξεκολλήσει το θέμα, αν δεν έχουμε νέα σύμβαση, υπάρχει τρόπος 5 Αυγούστου να πάμε στα Διαπόντια Νησιά τουλάχιστον με ένα κοντέινερ για να ελαφρύνουμε την κατάσταση”. Υπάρχει και περίπτωση μέχρι τις 5 Αυγούστου να πάμε και κανονικά”.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Αντιδήμαρχου Μαθρακίου Σπ. Αργυρού ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτο Βήμα” και στην Ηρώ Λέλλα σήμερα το μεσημέρι, ανέφερε ότι παρότι η διαδικασία ξεκίνησε τον Μάιο, απαιτούταν η ψήφιση του προϋπολογισμού ενώ ακολούθως διαπιστώθηκε και καθυστέρηση σε υπηρεσιακό επίπεδο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενεργή σύμβαση σήμερα για την αποκομιδή των σκουπιδιών των Διαπόντιων νησιών.

Πηγή: Start tv

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Οθωνοί - Οτράντο: Δεν τα κατάφερε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Απογραφή 2021: Πρώτοι οι Οθωνοί σε πληθυσμό. 14% λιγότεροι κάτοικοι στα Διαπόντια. (αναλυτικά στοιχεία)