Στα χέρια του Κεντρικού Δήμου περνά το λιμάνι Αλύπας.


Στα χέρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων περνά η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αλύπας, μετά την αποχώρηση της μισθώτριας εταιρείας.

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, ο Δήμαρχος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους φορέων της Παλαιοκαστρίτσας και ειδικότερα με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ταυτόχρονα κλιμάκιο του Δήμου, μετέβη εσπευσμένα στο λιμάνι της Αλύπας προκειμένου να διαφυλάξει τις υποδομές της δημοτικής περιουσίας, αποτρέποντας πιθανή αφαίρεσή τους.

Όπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, η όποια αναβάθμιση των κοινωφελών υποδομών, ήταν εντός των συμβατικών υποχρεώσεων της μισθώτριας και ως εκ τούτου, παραμένουν στον Δήμο Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα υπάρχει, καλύπτεται από την εγγυητική επιστολή που έχει κατατεθεί από την εταιρεία, ύψους ενός ετήσιου μισθώματος 300 χιλ. ευρώ, η οποία θα καταπέσει υπέρ του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους φορείς ότι η λειτουργία του λιμανιού θα συνεχιστεί βάσει ενός μεταβατικού καθεστώτος έως όπου επικαιροποιηθεί το σχέδιο κανονισμού που υπάρχει, και κατόπιν διαβούλευσης με τους επαγγελματίες, έρθει προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ισχύσει νομίμως, εξασφαλίζοντας τη ομαλή λειτουργία της λιμενικής υποδομής και περιορίζοντας τα προβλήματα συνύπαρξης όλων των δραστηριοτήτων.

Κλιμάκιο του Δήμου θα μεταβεί το Σάββατο στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών της Αλύπας για να κάνει αυτοψία στις εγκαταστάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οθωνοί - Οτράντο: Δεν τα κατάφερε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Απογραφή 2021: Πρώτοι οι Οθωνοί σε πληθυσμό. 14% λιγότεροι κάτοικοι στα Διαπόντια. (αναλυτικά στοιχεία)