Μια απίθανη συνταγή για πατατάτο από την Κυρά Ρήνη, τη μοναδική κάτοικο της Κίναρου.
Αυτόν τον μήνα ο Γαστρονόμος αποβιβάζεται στην Κίναρο, το 26ο νησί των Δωδεκανήσων, που έχει μόνο μία κάτοικο.
Η κυρά Ρηνιώ Κατσοτούρχη Θηραίου μας υποδέχεται στο νησί των προγόνων της, εκεί όπου πλέον κατοικεί με μόνη παρέα τα πουλιά, τα κατσίκια, τις κότες και τον σκύλο της.
Η κυρά Ρηνιώ ετοίμασε πατατάτο (πατάτες με κρέας) και μοιράζεται την απίθανη αυτή συνταγή. 20′ προετοιμασία, 3 ώρες μαγείρεμα. Σύνολο: 3 ώρες και 20 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 4 – 6
-1.300-1.400 γρ. αρνίσια σπάλα ή μπούτι, σε μεγάλα κομμάτια, με το κόκαλο
-1/2 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες κονκασέ ή τριμμένες στον τρίφτη
-2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
-2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
-2-3 φύλλα δάφνης
-1/2 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
-1/2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
-1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια
-100 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου